Záhrada v kopci

Už sa to začína červenať

Jahody sú druhým ovocím, ktoré u nás v záhrade dozrieva tesne po zemolezoch. Máme ich veľmi radi a preto u nás rastú na mnohých miestach a v niekoľkých odrodách. Vďaka tomu vieme ich sezónu trošku „natiahnuť“.

Hlavným miestom pôsobenia sú mulčované „U-záhony“ a vinohrad, v ňom slúžia ako ochrana pred suchom aj pred mrazom a sladké plody sú vlastne „vedľajším účinkom“ tejto ochrany 😉 A samy jahody sú chránené pýrom a súčasne ním prihnojované a vďaka nemu si udržia viacej vlahy. Len je občas treba poriadne od neho jahody prečistiť, lebo čoho je veľa, toho je veľa 😉

A už je tu čas, kedy jahody začínajú dozrievať 🙂 To sa zase objeme 😀 a zo zvyšku upečieme lekvár v elektrickej rúre nášho plynového sporáka. Okrem iného jahody obsahujú draslík, takže okrem sezóny sa hodí jahodový lekvár na chleba po celý rok. Aj keď my do neho nedávame takmer žiadny cukor, chutí skvele a je dobrý na rýchle jedlo, keď pre robotu nie je čas. A navyše, robený na našej elektrárni je vlastne aj zadarmo.

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka používa Akismet na obmedzenie spamu. Zistite, ako sa spracovávajú údaje o vašich komentároch.