Záhrada v kopci

Ani kvôli televízoru sa nevrátim

Jedna skupina priateľov sa pýta, či na chalupe spíme každý deň, druhá sa pýta, či sa nám chce každý deň vracať autom do mesta do bytu. Ani jedna nemá pravdu a máme dôvody na zamietavú odpoveď každej skupine.

Prvý dôvod, prečo nie každý deň spíme na záhrade sú pracovné povinnosti. Je predsa len pohodlnejšie ráno vstať a po hygiene a raňajkách pešo prísť do práce, ako to „stíhať“ autom, kde na niekoľkých miestach môže dôjsť ku krízovým situáciám a obchádzky sú dlhé. A zamestnávatelia nechcú tolerovať neskorý príchod, ani keď mešká autobus.

Prvý dôvod, prečo nie každý deň sa vraciame do mesta je ten, že je tu ticho a kľud. A tma. Najmä večer. Dobre sa tu spí, keď na druhý deň nemusíme do práce, teda cez víkendy a cez krátku dovolenku uprostred týždňa.

Druhý dôvod, prečo nemusíme do mesta každý deň je ten, že tu máme teraz kompletnú kúpeľňu a kuchyňu, hoci nás čaká ešte nejaká práca na nich. Ale pečenie, varenie, pranie či hygiena je rovnocenná tej panelákovej, navyše tu neplatíme za ohrev TUV a elektrinu. Takže tieto činnosti nám pomáhajú šetriť.

A nie sme tu odrezaní od sveta, máme tu samozrejme internet, aj tento článok píšem uprostred horúceho víkendového dňa „zalezený“ v kuchyni v dome, je kde je príjemných 24 °C. Takže máme tu možnosť získania informácií, samozrejme takých, aké my chceme, nie aké chcú médiá, aby nám zapratávali hlavu.

Čo tu nemáme je televízor. Ale ani kvôli nemu sa nebudeme vracať do mesta. Lebo ani tam ho nemáme 🙂 Nezaujíma nás, čo kedy vysielajú na ktorom kanály, nebudeme si prispôsobovať svoj program tomu ich. Žijeme svoj život podľa našich plánov.

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.