Záhrada v kopci

Demontáž protisukového plota

Pred dvomi rokmi som namontoval k susedovmu deravému plotu nízky pletivový pás, aby k nám za Ronym nebehala jeho suka. Suka už dávno nie je, sused nám predal svoj dom a tak bolo načase tento protisukový plot odstrániť, aby sa kvety lepšie a ľahšie udržiavali.

Rozobrať to ani dlho netrvalo, necelú hodinku. Plot pozostával z úzkych pásov, zohnutých do „L“ a v rohu bol prichytený ostnatý drôt. K zemi som to fixoval svojimi obľúbenými sádrokartónovými hákmi z pozinkovaného drôtu a k sebe pásy pospájal viazacím drôtom. Tak som najprv povyťahoval tie háky, ešte sa budú hodiť. A po rozobratí drôtených spojov opatrne povyťahoval jednotlivé pásy tak, aby som nepoškodil mladé chryzantémy.

Pásy som naukladal jeden na druhý na seba, spolu majú dĺžku 54 metrov. Tiež ich použijem na opravu starého pletiva, len čo ten plot vyrovnám, takže nič nepríde nazmar.

Zatiaľ je pletivo uložené v pivnici. Vo svojom čase pred dvomi rokmi splnilo svoj účel a bude ho plniť aj v budúcnosti.

A ten starý plot medzi našimi dvomi dvormi? Ten to má zrátané, len máme dôležitejšie povinnosti a ešte predtým musíme pri ňom čosi doriešiť. Ale potom už oba dvory spojíme a opäť to bude na oko o čosi krajšie.

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.