Záhrada v kopci

Pracovný úraz

Nehoda nie je náhoda a stačí chvíľka nepozornosti, aby sa objavil problém. Tak som si toto povedal v sobotu dopoludnia, keď som sa pozrel na palec pravej ruky a v ňom hlbokú ranu, z ktorej pomaly vytekala krv. Aspoň že som netrafil nejakú tepnu, len si rozrezal sval. Takže som utrpel prvý úraz v novej záhrade. Môžem si za to sám, aspoň budem pozornejší. Čo som to vlastne vyparatil?

Po príchode do záhrady na sobotňajšiu prácu sme vyložili náradie a pomôcky z auta preniesli ich na podstienku. Ešte stále totiž nemáme zamknuté dvere, takže nechceme riskovať a nechávať vybavenie v dome. Preto si všetko privezieme a po skončení práce odvezieme. Takže keď sme skončili vymeriavanie stromov, chcel som vyskúšať koľko vydrží naša akumulátorová pílka FloraBest pri pílení starého stromu. Spolu s pílou som si chystal aj sekeru. Mám stredne veľkú sekerku Fiskars, ktorá je predávaná s plastovým obalom ostria, ktorý súčasne slúži na prenášanie sekery. Pri transporte obal chráni ostrie pred otupením a okolie sekery pred poškodením.

Ako som zobral sekeru do ruky, uvoľnil pútko a dával obal zo sekery dole, nepozorne som zavadil vnútrom palca o rožtek sekery. Okamžite som si potvrdil, že sekera je veľmi dobre naostrená. Bez akýchkoľvek problémov si poradila so stredným článkom palca, na ktorom sa objavila okamžite niekoľko milimetrov hlboká rana a pomaly sa začala zapĺňať krvou.

Zavolal som na priateľku, aby mi pomohla. Kľúče od auta som mal v pravom vrecku nohavíc, nechcel som v ňom šmátrať poranenou rukou. Tak mi ich vybrala a šli sme z autu. Otvoril som kufor a vybral z neho autolekárničku. Pretože viem, ako sú žabičky zelené háklivé na dobu upotrebiteľnosti autolelárničky z povinnej výbavy vozidla a kompletnosť jej obsahu, vozím v aute autolekárničky dve. Jednu na ukazovanie policajtom a druhú, tú exspirovanú, na použitie v prípade potreby. Tak sme ju otvorili, vybrali sáčky a Olinka ma ošetrila. Na ranu sme položili dezinfekčnú náplasť, prelepili náplasťou a pár krát obtočili obväzom, aby mi ranu držalo stiahnutú a hojila sa, ale aby to zase nebolo veľmi. A aby sa mi leukoplast nezašpinil pri dnešnej plánovanej robote a neodlepoval. Nakoniec mi urobila na obväze efektnú mašličku. Vidno, že je to zdravotnícky pracovník 😉

palec

S pracovnými rukavicami na sebe som dokončil všetko, čo som mal na sobotu naplánované. Rana je našťastie na mieste, kde mi veľmi neprekáža pri používaní palca a dúfam, že sa všetko bude dobre hojiť. Potvrdil som si dve veci. Že sekera Fiskars je skutočne ostrá a že pri manipulácii s ostrým náradím netreba myslieť na veľa vecí naraz, ale sústrediť sa na to, čo práve robím.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu nastálo len za 500 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.