Záhrada v kopci

A už je to tu!

Tesne pred koncom júna sme ochutnali prvú našu tohoročnú plodovú zeleninu. Doteraz sme mali len koreňovú zeleninu a spústu ovocia, takže to bude príjemná zmena a obohatenie raňajok. Je fajn sa ráno po zobudení prejsť záhradou a natrhať si k raňajkám čerstvé potraviny.

Meňavka je názov jedného z druhu paprík, ktoré tento rok pestujeme. A práve paprika bola prvá, ktorú sme po reďkovkách a kaleráboch ochutnali. Spolu s prvou šalátovou uhorkou nám spestrili víkendové raňajky na chalupe.

Ako to vyzerá na kríčkoch, o pár dní začneme zberať bohatú úrodu paprík aj uhoriek a onedlho sa pridajú paradajky. Tešíme sa, že si spestríme už celkom fádne raňajky, iba s vajíčkom, lebo takúto zeleninu, ktorú si sami dopestujeme, sme si odvykli už dávno kupovať mimo sezóny v obchodoch. Jednak to nemá tú pravú chuť a zrejme je to dané tým, čo v tom je a čo v tom nie je. Takže ďakujem, neprosím, ja si radšej počkám na svoje. A túto sezónu sme sa už dočkali 🙂

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.