Hoci hlavným obdobím výsevu a výsadby zeleniny je jar, niektoré druhy sa dajú siať aj na jeseň. Jedná sa o rýchlo rastúce druhy, vďaka ktorým využijeme posledné teplé dni na doplnenie vitamínových zásob. My sme tak na jeseň po tretí raz vysiali červené reďkovky.
Výhoda reďkoviek je, že vyrastú naozaj veľmi rýchlo. Ich nevýhoda je, že sú veľmi malé a preto sa rýchlo zjedia. K raňajkám som schopný ich zjesť aj päť. Keby ich toľko bolo.
Keď Olinka koncom leta vybrala zo záhonu cibuľu, ostalo po nej voľné miesto. Škoda ho nevyužiť, keď je pred nami teplá jeseň a ešte by tu mohlo niečo vyrásť. Ta sem vysiala reďkovku vo výsevnom pásiku, ktoré sme získali na jar na výstave v Trenčíne.
Kvalitná pôda, dobré osivo a občasná závlaha spolu s dobrým počasím spôsobili, že onedlho sa pod netkanou textíliou objavili prvé lístky a potom už na vzduchu začali rásť naše jesenné reďkovky. Objavili sa červené guličky.
Čerstvé reďkovky doplnia úrodu paradajok a paprík aj odchádzajúce uhorky. Rastú prakticky samé, nevyžadujú žiadnu starostlivosť, pretože sú tiež zamulčované.