Nechceme „zabíjať“ čas zdĺhavou prípravou jedla, keď máme toľko možností využiť čas v záhrade a okolo domu. A tak sme večer pripravili malú zásobu leča na zimné dni. Keď už teda máme aj tú komoru, aby ju bolo čím naplniť. 😉
Úroda paprík aj paradajok bola toho roku slušná, dosť sme sa najedli čerstvej zeleniny najmä k raňajkám, ale aj k mäsitým obedom a ešte sme mohli aj časť podarovať. No prudká zmena počasia a zvýšená vlhkosť vzduchu dávala tušiť, že paradajky ako každý rok podľahnú ataku plesne, tak sme zostávajúce množstvo sa rozhodli uchovať tradičnou formou. Samozrejme, že sme si pár krát lečo uvarili len tak, na okamžitú spotrebu, teda na jedno jedlo pre nás oboch aj so psíkom a ešte trocha ostalo vždy v hrnci aj na druhý deň.
Kvalitná liatinová panvica, umiestnená na elektrickej platničke pripojenej na elektráreň. Na spodok hrnca na olej najskôr prišla naša nakrájaná cibuľa, nech máme slušný základ a nech sme zdraví.
Klobásou od švagra nemožno nič pokaziť, tak ju Olinka nakrájala na plátky a pridala k voňavej cibuli, čo aj trochu štípala do očí 😉 A potom už prišla na rad zelenina.
Paprika rôznych odrôd a rôznych farieb urobí lečo nie len chutným, ale aj farebne zaujímavým.
A na záver naše kríčkové paradajky, čo nepotrebujú zaštipávať, samozrejme nakrájané.
Dobre povariť a dobre premiešať a čerešničkou na torte sú vajíčka, bez ktorých by lečo nebolo lečom. Dobrú chuť.